Succesvolle avond over toekomst schoolgebouwen en sportfaciliteiten

Succesvolle avond over toekomst schoolgebouwen en sportfaciliteiten

De schoolgebouwen en sportfaciliteiten in Nieuwegein toekomstbestendig maken, daarover ging het maandagavond in de Brede School De Lotus. Zo’n zestig aanwezigen droegen hiervoor ideeën aan, de beste ideeën werden beloond met een clinic van Sport ID.

Winnaars werden Ton van Kippersluis, voorzitter van voetbalclub JSV en Renske Kama en Jeanette Siermann van kinderdagverblijf Kind & Co.

Drie wethouders

Maar liefst drie wethouders waren aanwezig op een avond waarop aan de bezoekers met een paar kritische vragen, maar vooral goede suggesties kwamen om ideeën voor toekomstige scholen, sportgebouwen en de intergratie van die twee.

Peter Snoeren (onderwijs) deed het openings- en slotwoord. Johan Gadella (sportaccommodaties) was aanwezig voor het geven van informatie. Hans Adriani (sportbeleid) kwam luisteren naar het begin van de avond. Hij had daarna werkverplichtingen elders.

Verder was als sprekers ook Theo Klinkien present, schoolbestuurder van Trinaniek.

In de zaal zaten sport- en schoolbestuurders, leidinggevenden van kinderopvang, gemeente-ambtenaren en buurtbewoners.

Conclusie

Flexibele gebouwen en flexibele mensen. Dat is wat er vooral nodig is volgens de aanwezigen om naar multifunctionele gebouwen te gaan. Een omdenken is nodig om gebouwen neer te zetten, waarin geleerd wordt én gesport door verenigingen. Maar zo’n gebouw moet ook dienst kunnen doen als bijvoorbeeld kinderopvang of buurtgebouw. Goede voorlichting en samenwerking zijn daarvoor noodzaak, was een van de conclusies.

Noodzaak

Dat nieuwe multifunctionele gebouwen en fusies nodig zijn in Nieuwegein werd algemeen beaamd. Scholen en sporthallen stammen hier namelijk veelal uit de jaren zeventig. Ze zijn verouderd en niet meer van deze tijd.

De gemeente spreekt van een geslaagde avond.

reacties