Twee nieuwe tentoonstellingen in Museum Warsenhoeck

Twee nieuwe tentoonstellingen in Museum Warsenhoeck

In Museum Warsenhoeck zijn vanaf het weekend van 13 en 14 januari twee nieuwe tentoonstellingen te bezichtigen. Op zaterdag 13 januari start de tentoonstelling over de Nieuwegeinse wijken Centrum en Merwestein en op zondag 14 januari is de opening van de expositie van de Rotterdamse kunstenares Armien Visser.

Wijken

De tentoonstelling over de wijken Centrum en Merwestein is onderdeel van de wisselexpositie ‘Van (geen) wijken weten’ over de wijken in Nieuwegein. Na Jutphaas en Wijkersloot zijn nu tot en met 22 april de wijken Centrum en Merwestein aan de beurt. Bewoners uit de wijken nemen de bezoekers al wandelend mee door hun wijk. Zij zijn op film vastgelegd door de Geinfilmers.

Oude kaarten

Aan de hand van foto’s, films en documenten kunnen inwoners meer te weten komen over hun wijk. Zo is te zien dat de wijk Merwestein en het Stadscentrum voornamelijk uit weiland bestond. Op oude topografische kaarten is dit goed te zien.

Armien Visser

De tweede nieuwe tentoonstelling is de expositie van de Rotterdamse kunstenares Armien Visser op de Kunstzolder van het museum. Visser genoot haar opleiding aan de Willem de Kooning Kunstacademie te Rotterdam. Zij is geobsedeerd door de tekens die de mens maakt, nu, maar ook in het verre verleden. Tekens staan veelal voor symbolen. De taal van vormen en kleuren geeft een verbinding met het dagelijks leven.

Textiel en etsen

Na haar studie begon Visser met het maken van kledingstukken. Weldra werden de werkstukken groter en werden ze aan de wand gehangen. Door Armien ontworpen en uitgevoerde kleden hangen onder meer in de Domkerk van Utrecht en in de ‘Duta Fine Art Foundation’ te Jakarta. Later is Visser zich gaan bekwamen in het maken van grafiek (etsen) en nu beoefent ze twee disciplines: textiel en etsen. Van beide disciplines worden in Museum Warsenhoeck werkstukken getoond. De expositie wordt op zondag 14 januari om 15.00 uur feestelijk geopend en is te zien tot 28 maart.

Openingstijden

Museum Warsenhoeck is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Het museum is gevestigd op Geinoord 11 in Nieuwegein.

Foto: Armien Visser voor twee van haar werken (foto: Museum Warsenhoeck)

reacties