Tweede afvalvrije school voor Nieuwegein

Tweede afvalvrije school voor Nieuwegein

Nieuwegein telt sinds vandaag een tweede afvalvrije school. Het gaat om basisschool UniQ in de wijk Fokkesteeg.

Wethouder Peter Snoeren gaf vandaag de aftrap op de school:

“Kinderen bepalen hoe we in de toekomst met afval omgaan. dat kinderen op school leren, nemen ze mee in hun gedrag thuis. Door het
stimuleren van het gebruik van een broodtrommel en drinkbeker nemen de kinderen geen wegwerp-verpakkingsmaterialen meer mee naar school.”

Afvalstromen

Een groot aandeel van het afval bestaat uit verpakkingsmateriaal van meegenomen eten en drinken. Voor de verschillende afvalstromen staan in de klassen prullenbakken met vier vakken voor plastic (PMD), papier, gft en restafval. Naast verschillende minicontainers komt een milieustraat op de school voor cartridges, stiften en batterijen. De school zamelt hierdoor grondstoffen in en heeft straks geen restafval meer.

Inzamelkosten

De school bespaart elk jaar op de inzamelkosten van het afval (kosten voor de afvalverwerker). Deze besparing kan door de school voor andere doeleinden worden
ingezet. De gemeente neemt de kosten voor de gescheiden inzameling en verwerking van de grondstoffen voor haar rekening. Montessorischool De Vleugel was de eerst afvalvrije school in Nieuwegein.

Archieffoto

 

reacties