Featured Video Play Icon

Eerste foto’s van vernieuwde weekmarkt in City Nieuwegein

Komende zaterdag 30 september verhuist de zaterdagse weekmarkt van P-West naar het Stadsplein in City. De markt is dan terug in het centrum omringd door Stadshuis, Stadstheater DE KOM, parkeergarages, horeca en winkels. Maandagavond hebben 45 marktkooplui een proefopstelling gemaakt van de nieuwe markt. Deze is goed verlopen. De eerste foto’s van de nieuwe opstelling tref je onderaan dit bericht.

vernieuwde weekmarkt zateradag proef - Rutger Lamers 8
Kooplui van de weekmarkt werken aan de proefopstelling op het Stadsplein (Foto: Rutger Lamers)

Handtekening

Voorafgaand aan de proef is een handtekening op een overeenkomst gezet tussen marktkooplui en gemeente. Die overeenkomst regelt dat de markt verplaatst kan worden en er zijn afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld over de ruimte voor hulpdiensten en de route voor vrachtwagens voor de voorstellingen in DE KOM.

Peter Vermey (stichting Weekmarkt Nieuwegein):

“We hebben hier lang naar uitgekeken en zijn blij dat het nu een feit is. Voor de bezoekers aan de weekmarkt betekent dit dat ze hun rondje over de markt makkelijker kunnen combineren met een bezoekje aan City. En dat is natuurlijk een meerwaarde voor iedereen.”

Kooplui

De weekmarkt zal niet veel veranderen ten opzichte van de huidige plek. Er komen drie nieuwe kooplui bij, vooral in de reform en kousenmode. Ook de opstelling met branches bij elkaar blijft hetzelfde op kleine aanpassingen na.

Wethouder Johan Gadella (Economische Zaken) ziet kansen voor de ondernemers:

“Ondernemers zien volop kansen in de verplaatsing naar het Stadsplein voor het optimaal functioneren van de markt, ook in de toekomst. Marktkooplieden en winkeliers hebben zelf om de verplaatsing gevraagd en we zijn blij dat de weekmarkt volgens de oorspronkelijke bedoeling nu ook daadwerkelijk een centrale plek in de binnenstad krijgt. Hiermee verlevendigen we het Stadsplein en wordt een bezoekje aan City nog leuker.”

Bekijk live beelden van de proefopstelling op maandagavond

Activiteiten

De weekmarkt gaat zaterdag om 10.00 uur open op het Stadsplein. Dan opent ook een nieuw terras bij het Theatercafé van DE KOM. Hier zijn 45 zitplaatsen. Er komt nieuw buitenmeubilair met loungebanken. Door de kans op sterke wind op het plein, zal DE KOM zorgen voor windschermen. De komende zaterdagen draait de weekmarkt op proef met allemaal speciale acties en activiteiten. Bezoekers maken kans op het winnen van een auto of fiets. De officiële  opening is op zaterdag 21 oktober.

De foto’s zijn van Rutger Lamers.

 

reacties