Featured Video Play Icon

EK huldiging in Utrecht: Bomvol park voor EK Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen zijn onder grote belangstelling vanavond in Park Lepelenburg in Utrecht gehuldigd. Ze zijn zondagavond Europees Kampioen vrouwenvoetbal geworden door in Enschede de Deense ploeg met 4-2 te verslaan. In het park bij de huldiging kon niemand meer bij. Ruim 12.000 mensen waren er in het park. Onder hen veel Nieuwegeinse fans, blijkt op Twitter.

Zo’n 10.000 fans volgden elders in de buurt van het park feest, bijvoorbeeld op grote schermen bij het Spoorwegmuseum en het Neude.

park lepelenburg - huldiging 1 - Lex Nagtegaal
In het Utrechtse park kon niemand meer bij (Foto: Lex Nagtegaal).

Nieuwegeinse Sari van Veenendaal (keepster bij het vrouwenelftal) was zeer onder de indruk van de huldiging:

“Ik heb nog wel een stem, maar geen woorden.”

Singels

De Europese kampioenen gingen per boot maandagavond eerst enkele honderden meters door de singels. Vervolgens werden ze gehuldigd op een podium in Lepelenburg. Daar was plek voor maximaal 12.000 man.

Eén voor één werden de speelsters naar voren geroepen. Samen met de fans zongen en dansten ze ongeveer een halfuur lang.

Weinig water

Veel bezoekers klaagden op social media dat ze uren in de rij moesten staan voor bier. Ook zou er te weinig water zijn. Enkele mensen vielen flauw en bij EHBO-posten werden extra flesjes water gebracht.

park lepelenburg - huldiging 2 - Lex Nagtegaal
Foto Lex Nagtegaal
Een paar minuten voordat de speelsters aanmeerden bij Lepelenburg, meldde de gemeente dat er niemand meer bij kon in het park. Wel was er nog plek op de Neude en de Maliesingel.

 
 Video en foto’s: Lex Nagtegaal.

reacties