Featured Video Play Icon

Politie zoekt getuigen van laffe pinpas diefstal oudere vrouw

De politie van Niewegein zoekt getuigen van een voorval waarbij een 69-jarige vrouw in winkel De Tuinen in winkelcentrum Cityplaza van Nieuwegein bestolen is van haar bankpas. Bij het afrekenen van haar boodschappen stonden op 14 september 2017 drie vrouwen heel dichtbij haar. Even later bleek haar bankpas gestolen.

De politie heeft een foto verspreid waarop de vrouw is te zien die met een bankpas van de bestolen vrouw pint. De politie geeft aan dat de pinnende vrouw sprekend lijkt op de vrouw die dichtbij het slachtoffer in de winkel stond. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en haar handlangers.

Pincode

De drie vrouwen passen op 14 september een klassieke truc toe; eerst kijken ze de pincode af en vervolgens stelen ze de pas. Als het 69-jarige slachtoffer beseft dat haar bankpas is gestolen, loopt ze meteen naar de bank om de pas te blokkeren. Maar dan is er al ruim 300 euro mee gepind.

Signalement van de verdachte

De vrouw die staat te pinnen is hoogstwaarschijnlijk één van de drie zakkenrollers die de code afkeken, toen het slachtoffer afrekende bij de winkel. Het signalement van de verdachte luidt:

  • vrouw
  • blanke huidskleur
  • normaal postuur
  • lang, donker haar, opgestoken
  • droeg een zwarte leren jas
  • had een donkere sjaal om, waarmee ze haar mond en neus afdekte.

Tatoeage

Een opvallend detail van deze verdachte is dat ze een tatoeage heeft op de binnenkant van haar rechter pols. Het zou een naam kunnen zijn.

Vragen

Herkent u de verdachte op het beeld van de beveiligingscamera of weet u misschien wie zij en haar handlangers zijn? Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier op politie.nl

Bron: RTV Utrecht.

reacties