Featured Video Play Icon

[VIDEO] Politie zoekt vrouw die meisje van 11 hielp bij bijna-beroving

De politie in Nieuwegein is op zoek naar de vrouw die te hulp schoot op het moment dat een 11-jarig meisje bijne beroofd werd. Dat gebeurde op 16 januari jongstleden aan het Geinoord in de wijk Doorslag. Het meisje werd belaagd door een groep van drie jongens.

Daders

De vrouw die voorbij fietst, ziet het gebeuren en grijpt in. De politie zoekt de daders én de vrouw. Het meisje fietst die middag tussen 16.30 en 17.00 uur over het fietspad aan het Geinoord. Ter hoogte van de trouwautoshop komen drie jongens op haar af. Ze eisen haar tas en waardevolle spullen.

Vrouw

Op dat moment komt een vrouw van ongeveer 55 jaar aanfietsen uit de richting van Jack’s Grillhouse. Dan springen de jongens op hun fiets en gaan ervandoor richting IJsselstein. Tegen het meisje zegt ze dat ze maar snel naar huis moet gaan. Deze vrouw is een belangrijke getuige.

De politie wil daarom graag met haar in contact komen. Ze is ongeveer 55 jaar, reed op een elektrische fiets en droeg die dag een regenponcho.

Signalementen

Verdachte 1 – 13/14 jaar – ongeveer 1.50m – atletisch postuur – zwarte jas, capuchon – zwarte joggingbroek -fel oranje sportschoenen – zwarte herenfiets

Verdachte 2 – 13/14 jaar – ongeveer 1.60m – atletisch postuur – donkerblauwe jas, capuchon over zijn hoofd – spijkerbroek – groene regenlaarzen – zwarte herenfiets, dubbele bovenstang, bagagerek voorop

Verdachte 3 – 13/14 jaar – ongeveer 1.60m – mollig postuur – kort, donkerbruin haar – grote, puntige neus – zware stem – groene camouflagejas, capuchon over zijn hoofd – witte schoenen, lampjes langs zoolrand – zwarte herenfiets, bagagerek met krat voorop

Getuigen gezocht

Bent u de vrouw die het meisje te hulp schoot? Of weet u wie deze drie jongens zijn? Bel dan 0800-6070 of anoniem 0800-7000. Bent u de vrouw, de getuige die we zoeken? Belt u dan alstublieft 0800-6070.

reacties