Featured Video Play Icon

Schietpartij: Politie zoekt getuigen van liquidatie Apolloburg

De twee mannen die vanochtend na de schietpartij in Nieuwegein opgepakt werden, komen uit Amsterdam en Amstelveen. Ze zijn beiden 24 jaar oud. Dat laat de politie weten. De twee mannen zitten nog vast en de politie onderzoekt of zij daadwerkelijk betrokken zijn bij de dodelijke schietpartij in Nieuwegein. Opsporing Verzocht  besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.

Liquidatie

Bij de liquidatie kwam de 43-jarige Timon Badloe uit Nieuwegein om het leven. Hulp mocht niet meer baten. De man bleek al te zijn overleden op het moment dat hulpdiensten ter plekke kwamen.
Badloe werd van dichtbij beschoten in zijn auto op de Apolloburg. Volgens getuigen ging het om 5 of 6 schoten. Hij woonde met zijn vrouw en kindje van drie maanden in de woonwijk Batau-Noord. Het gezin zou er al jaren wonen. Volgens zijn zus was hij klusjesman van beroep en deed hij onder meer schilderwerk. Buurtbewoners schrokken van de schietpartij in de wijk. Een van hen:
“Mijn vriendin belde en ja hoor, weer een scène hier in de wijk.”
Het is niet de eerste keer dat er in deze straat een schietpartij. Dat was ook in 2013 het geval. De politie onderzoekt of er een verband is.

Verdachten

De twee verdachten werden iets na 8.00 uur na een autobrand in Vleuten gezien. De in brand gestoken auto, een Seat Leon, was vermoedelijk gebruikt om te vluchten na de schietpartij in Nieuwegein.
Auto uitgebrand Foto: Sem van der Wal.
Auto uitgebrand in Vleuten. Foto: Sem van der Wal.

Kenteken

Na die autobrand zagen omstanders een andere auto, een Volkswagen Golf, wegrijden. Zij gaven het kenteken aan de politie door. Een arrestatieteam kon de achtervolging inzetten en de wagen in Amsterdam-Zuidoost klemrijden. De politie onderzoekt of de verdachten betrokken zijn bij het schietincident in Nieuwegein. De verdachten werden op de A2 gevolgd door een enorme politiemacht. Hierbij werd ook een helikopter ingezet. In Amsterdam Zuid-Oost werd hun auto klemgereden. Tijdens de dollemansrit zijn er volgens getuigen meerdere auto’s geraakt.

Getuigen gezocht

De politie zoekt nog getuigen van de schietpartij in Nieuwegein en de autobrand in Vleuten. Ook mensen die een zwarte auto “opvallend” zagen rijden tussen de Apolloburg in Nieuwegein en de Haarrijnserading in Utrecht wordt gevraagd zich te melden. Met name zoekt de politie camerabeelden, bijvoorbeeld van dashcams.
Heb je belangrijke informatie over het schietincident? Meld het dan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Video over het politieonderzoek

 Berichtgeving in samenwerking met RTV Utrecht.
Foto’s: Koen Laureij en Dani Mastwijk.

reacties