Featured Video Play Icon

Onze Stad Nieuwegein lanceert korte film

Tijdens het Nieuwjaarsfeest maandagavond heeft Onze Stad Nieuwegein in Stadstheater DE KOM een nieuwe korte film over Nieuwegein gelanceerd. De film heet ‘Een blanco canvas’. Hiermee laat de nieuwe beweging Onze Stad Nieuwegein zien waar zij voor staan. In de videoclip komen dichtkunst, videomapping, moderne dans, cultureel erfgoed en muziek samen tot een multidisciplinair geheel, met een oproep aan de stad en haar inwoners. Onze Stad Nieuwegein wil cultuur in Nieuwegein beter zichtbaar maken.

Screenshot uit de film (bron: Onze Stad Nieuwegein).

Verborgen parels

Met de korte film vraagt de beweging aandacht voor de vele ‘verborgen parels’ die Nieuwegein kent en houdt zij een pleidooi voor ruimte voor culturele initiatieven en experimenten. Bij de totstandkoming van ‘Een Blanco Canvas’ zijn verschillende Nieuwegeiners betrokken, zoals Savanna Visser. Zij is bekend als zangeres en mede-organisator van Pitpop. Cameraman was Nieuwegeiner Koen Laureij.

Cultuur-makelaar in Nieuwegein Casper Broekaart:

“Een knap staaltje co-creatie. Een Blanco Canvas laat zien hoe mooi en divers Nieuwegein is en roept op tot ruimte voor nieuwe culturele initiatieven.”

Platform

De beweging ontwikkelt zich tot een platform waarop inwoners, organisaties en (sociaal) ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en samen werken aan het verbeteren van bestaande concepten en het realiseren van nieuwe.

Startschot project Digitaal vriendenboekje

Aan het eind van het officiële programma van het Nieuwjaarsfeest gaf cultuurwethouder Martijn Stekelenburg het startschot voor het nieuwste project van Onze Stad Nieuwegein: een digitaal vriendenboekje waarbij onder de pakkende titel ‘Wie-Is- Wie’ verhalen, ambities en talenten van inwoners verzameld worden. Gedurende het jaar zullen deze individuele verhalen vertaald worden naar een collectief ervaringsmozaïek.

Bekijk de opening bij NieuwegeinTV van het ‘Vriendschapsjaar’ op Facebook LIVE terug

Meer info lees je op de Facebookpagina van de beweging.

Beeld: Onze Stad Nieuwegein.

reacties