Featured Video Play Icon

Vreeswijk geniet van zesde pieremachocheltocht

Zaterdagavond vond bij prachtig zonnig weer voor de zesde keer de Pieremachocheltocht plaats door het water van Vreeswijk. Er waren elf deelnemers aan de wedstrijd. Alle elf haalden droog de eindstreep. Er waren eerste prijzen voor originaliteit, bijvoorbeeld voor een drijvend vlot met een hippie busje. De vakkundige jury lette ook op hoe de Pieremachochel drijft, voortbeweegt en de rol van de bemanning.
Winnaar in de categorie 11-14 jaar: De hippie bus (Foto: Stephan Gomersbach)
Winnaar in de categorie 11-14 jaar: De hippie bus (Foto: Stephan Gomersbach)

Bootjes

De tocht begon bij de Oranjeburg om half zeven. Een uur laten kwamen de bootjes aan bij de Oude Sluis om beoordeeld te worden. Ruim 400 mensen kwamen op het evenement af.

Winnaars

In de categorie 4 tot en met 10 jaar won de bemanning van de Vikingboot. De grootste categorie was die van de 11 tot 14 jarigen. Daar won de hippie bus met de vijf meiden aan boord. In de categorie boven de 14 jaar won het gezin in de Gezins Eenhoornboot.

September

De Pieremachocheltocht vond altijd in september plaats, maar vanaf dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen om de wedstrijd meteen na de jaarmarkt in juni te houden.
De foto’s zijn van Stephan Gomersbach.

reacties