Featured Video Play Icon

Wegen afgesloten: Woede na miljoenenschade door asbestbrand

Ondernemers in Nieuwegein klagen over gebrekkige communicatie na de grote brand van gisteravond.

afzetting na brand - Koen Laureij 2
Foto Koen Laureij

Onderzoek

Het asbest dat daarbij vrijkwam heeft zich verder verspreid dan gedacht. Diverse wegen, waaronder de N408, zijn daarom afgesloten. De bedrijventerreinen Laagraven en De Liesbosch zijn vanwege onderzoek en opruimwerkzaamheden niet of nauwelijks bereikbaar. Dit gaat waarschijnlijk de hele dag duren. Bedrijven op de industrieterreinen, zoals de Karwei, Makro en Praxis, zijn dicht. Ook het volkstuincomplex is niet te bereiken. De totale schade loopt in de miljoenen. Op Laagraven ontstaan problemen met de bevoorrading, zei Bert van Walderveen, bestuurslid van Groothandelscentrum Midden-Nederland, vanmorgen op Radio M Utrecht. Zijn onderneming levert groente en fruit, vlees, kip en andere verswaren aan bijvoorbeeld restaurants, bejaardenhuizen, ziekenhuizen.

“We zijn al sinds 05.00 uur bezig om uitleg te geven aan onze klanten. Dit heeft grote gevolgen. De schade voor loopt voor ons bedrijf in de tonnen. Ondertussen worden we niet op de hoogte gehouden en vernemen we alles via de media”, aldus Van Walderveen. “De gemeente is niet bereikbaar. Ik zou teruggebeld worden, maar dat is nog steeds niet gebeurd.”

 

Wegen

Op dit moment is nog niet bekend hoe lang de bedrijventerreinen en de omliggende wegen nog afgesloten zijn. De gemeente Nieuwegein houdt de ontwikkelingen bij op deze site.

kaart afzetgebied gemeente Nieuwegein
Het afgezette gebied na de brand en verspreiding van asbest (bron Gemeente Nieuwegein).

Bron: RTV Utrecht   Foto: Koen Laureij

 

reacties