Fiat verkopen

Auto verkopen: Hoe krijg je de juiste prijs voor je tweedehands auto?

Veel mensen vinden het lastig om een tweedehands auto te verkopen. Wanneer je geen expert bent op autogebied betekent gelukkig niet dat je geen goede verkoop kunt maken.

 

Verdiep je in de automarkt

Wanneer je op de planning hebt om je auto te verkopen is het verstandig om je alvast te verdiepen in de tweedehands automarkt. Zoek informatie op over het exacte type en dezelfde uitvoering. Wil je bijvoorbeeld een Fiat 500 verkopen? Zoek dan naar advertenties van de Fiat 500 uit hetzelfde bouwjaar en  met een vergelijkbare kilometerstand. Uiteraard is de uitvoering ook van invloed op de waarde. Kijk dus ook naar de opties die de occasions hebben. Zo kun je nauwkeurig inschatten wat jouw auto waard is, alvorens je jouw Fiat gaat verkopen.

Maak een advertentie

Inmiddels kan je een nauwkeurige inschatting maken van de waarde van jouw auto. Nu is het tijd om een advertentie te maken. Wanneer je voor de juiste prijs je auto wil verkopen kun je het best kiezen voor een verkoopplatform waarop veel particulieren actief zijn. Marktplaats.nl, autoweek.nl en autoscout.nl zijn goede voorbeelden.
Maak voordat je de advertentie gaat maken, je auto schoon en zoek zo veel mogelijk informatie op over je auto. Welke uitvoering is het? Welke opties zitten erop? Welke zaken zijn reeds gerepareerd? Kijk ook naar de staat van je interieur, exterieur en de banden. De onderdelen die er goed uit zien zijn het zeker waard om toe te lichten in de advertentie!

Zorg er voor dat je ten minste de volgende foto’s maakt:

  • Exterieur rechtsvoor
  • Exterieur linksachter
  • Interieur voor
  • Interieur achter
  • het gehele dashboard inclusief middenconsole
  • Indien volledig ingevuld: Onderhoudsboekje

Verstrek uitgebreide informatie over je auto

Bij het maken van je advertentie is het goed om zo veel mogelijk feitelijke informatie te verstrekken. Dit vergroot niet alleen vertrouwen, maar voorkomt ook eventueel onnodige telefoontjes. Wanneer je reeds (dure) reparaties aan je auto hebt laten uitvoeren of slijtageonderdelen hebt vervangen is dit goed dit op te sommen. Denk hierbij aan de staat van je banden, Thermostaat, radiator, airco afvullen, remblokken, remschijven, etc. Wanneer je De APK nog lang geldig is, kun je dit ook benoemen. Indien de APK bijna afloopt kan het de moeite waard zijn om deze te verlengen.

Wees volledig, maar ook eerlijk

Het is belangrijk dat je eerlijk bent naar jezelf en naar anderen over de staat van je auto. Het kan frustrerend zijn wanneer potentiele kopers afhaken omdat je de conditie van je auto te rooskleurig hebt weergegeven. Als de conditie van je auto niet optimaal is in vergelijking met alternatieven, dan is dit een punt waar je je verlies moet nemen. Staat je auto toch te lang te koop, dan is deze wellicht toch niet zo veel waard als je in eerste instantie dacht!