gordijnen

Rolgordijnen of inbetween gordijnen

Wanneer je beslist om twee verschillende soorten gordijnen als raamdecoratie te nemen dan zijn de combinatie van rolgordijnen en inbetween gordijnen ook best een hele goede optie. De rolgordijnen kan je echt gebruiken als verduisterende gordijnen. We zullen er meer over vertellen.

Rolgordijnen op maat

Wanneer je over het favoriete type raamdecoratie hebt dan zijn dat de rolgordijnen. Deze worden dan ook in slaap-en woonkamer gebruikt. Omdat rolgordijnen praktische, sfeervol, veelzijdig en ook nog eens scherp geprijsd zijn is het ook wel logisch dat ze favoriet zijn. De rolgordijnen kunnen op elk type raam. Van kleine raampjes tot draai – kiepramen. De rolgordijnen hebben ruim bod aan kleuren, stoffen en maatvoeringen. Je kunt verschillende rolgordijn stoffen kiezen voor een mooie afwerking. Ook de verduisterende rolgordijnen zijn er in verschillende kleuren. Je kunt ook gaan voor lichtdoorlatende en transparante rolgordijnen, zodat je meer lichtinval en contact met de buitenwereld hebt. Door het spelen met het licht geef je ook sfeer aan je woning. Je kunt kiezen uit standaard maten maar ook de rolgordijnen op maat laten maken.

Rolgordijnen zijn er voor elke ruimte en interieur

Een rolgordijn kan je gebruiken om aan te sluiten op de andere kleuren in het interieur maar je kunt ook kiezen voor een eyecatcher. De rolgordijnen gebruikt men veel in de woonkamer en slaapkamer. Maar ze kunnen ook evengoed in de slaapkamer van kinderen. Ook voor de kinderkamer zijn er mooie kleuren. Je kunt ook op de zolder voor het dakraam een rolgordijn nemen. Je kunt de rolgordijnen combineren met een andere raamdecoratie. Er zijn voor elke ruimte en interieur de mooiste rolgordijnen.

Inbetween gordijnen op maat

De inbetween gordijnen zijn ook wel lichtdoorlatende gordijnen. Wanneer je niet wilt dat mensen bij je naar binnen kunnen kijken maar wel zonlicht in je huis wilt hebben zijn de inbetweens daar heel erg goed voor. De stofdikte zit tussen de vitrage en gordijnen in, daardoor kan het zonlicht naar binnen maar kan er niet naar binnen gekeken worden. De inbetween gordijnen kunnen goed gecombineerd worden met andere raamdecoratie. De inbetween gordijnen hebben een perfecte basis voor de dubbellaagse raambekleding. De inbetween gordijnen zijn er in verschillende kleuren en stoffen. Ze kunnen ook op maat geworden zodat ze goed aansluiten op het raam. Daardoor heb je de juiste raamdecoratie die past bij jouw interieur.

Eigenschappen en stoffen van de inbetween gordijnen

Het verschil tussen vitrage en de inbetween gordijnen is dat de inbetween gordijnen dikker zijn en een luxere uitstraling hebben. Je kunt ook veel minder goed door de inbetween gordijnen kijken dan door vitrage. Daardoor behoudt je ook de privacy die jij graag wilt. De inbetween gordijnen hebben verschillende stoffen. Denk hierbij aan: 100 % linnen, 100 % katoen, 100 % polyester en een combinatie van verschillende stoffen. De stoffen zijn altijd van hoge kwaliteit. Het maximale krimppercentage van de inbetween gordijnen is 4 %. Wanneer gordijnen gaan krimpen, komt dat vaak door vocht- en temperatuurverschillen.

Inbetween gordijnen

De inbetween gordijnen kunnen gewassen worden, maar let altijd op de was instructies. Bijna elke stof van de inbetween gordijnen zijn geschikt voor de wasmachine. Ook zit er op de inbetween gordijnen een garantie van vijf jaar.