Wat als je ineens in een juridisch conflict belandt?

Wat als je ineens in een juridisch conflict belandt?

Het leven is een aaneenschakeling van risico’s. Dat is iets waar je mee moet leren leven. Toch wil dit niet zeggen dat je niets kunt ondernemen om deze risico’s op te vangen. Je kunt namelijk verzekeringen afsluiten om te zorgen dat de gevolgen van dergelijke risico’s binnen de perken blijven. Een interessante verzekering om af te sluiten, is de rechtsbijstandverzekering Univé. Met deze verzekering kun je altijd een beroep doen op een jurist wanneer je onverhoopt in een juridisch conflict beland bent. We leggen je in dit artikel uit wat je van deze verzekering mag verwachten en hoe je hem zelf online kunt afsluiten.

Professionele hulp om je geschil zo snel mogelijk op te lossen

Ondanks dat je er waarschijnlijk nooit op uit bent, kun je toch ineens in een juridisch conflict terecht komen. Denk bijvoorbeeld aan een geschil met je huurbaas, of een verschil van opvatting met je baas over het contract dat je aangeboden hebt gekregen. Ook kan het zijn dat je iets bij een leverancier besteld hebt en niet het juiste product gekregen hebt. Wat het probleem ook moge zijn, het is altijd goed om een vangnet voor dergelijke situaties te hebben. Je kunt daarom een rechtsbijstandverzekering afsluiten, omdat je hiermee altijd een beroep kunt doen op een professionele jurist. Je kunt ook zonder verzekering een jurist in de arm nemen, maar je zult zien dat de kosten dan snel oplopen waardoor je aan het eind van de rit met een hoge factuur komt te zitten. Je kunt dit voorkomen door een verzekering af te sluiten. Je betaalt dan maandelijks een vaste premie en in ruil daarvoor kun je altijd een beroep doen op een jurist die samen met jou zal zoeken naar een goede oplossing.

Wat mag je van deze verzekering en de jurist verwachten?

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten, kun je contact opnemen met je verzekeraar wanneer je in een geschil terecht bent gekomen. Je krijgt dan een jurist toegewezen die samen met jou zal kijken hoe dit geschil opgelost kan worden. Het is daarom belangrijk dat je alle documenten en overige formulieren omtrent je geschil bewaart, zodat je een dossier kunt aanleggen. Je jurist zal alle stukken bekijken en kijken welke rechten en plichten in jouw situatie van toepassing zijn. Vervolgens kan de jurist een brief opstellen voor de tegenpartij. Soms kan het ook nodig zijn om met zijn allen in gesprek te gaan. Je kunt dan zelf het woord voeren, maar je kunt dit ook overlaten aan je jurist. Het is maar net wat je het prettigst vindt. Mocht het niet lukken om tot een goede oplossing te komen met alle betrokken partijen, dan kan de zaak aan de rechter worden voorgelegd. In dat geval zal je jurist ervoor zorgen dat de zaak op de juiste wijze zal worden voorbereid.

Je polis vandaag zelf nog online afsluiten is zo geregeld

Mocht je nog geen rechtsbijstandverzekering hebben, dan kun je hier snel verandering in brengen. Je kunt even naar de site van je verzekeraar gaan om te kijken wat die voor je kan betekenen. Kijk even goed voor welk gebied je graag juridische hulp zou willen ontvangen, je kunt namelijk kiezen uit meerdere disciplines. Weet je het niet precies? Dan kun je ook voor een combi van de vaakst gebruikte disciplines gaan. Op die manier profiteer je altijd van goede juridische ondersteuning en kun je hopelijk constructief werken aan een oplossing voor je probleem. Sluit je polis vandaag nog af, het is namelijk zo geregeld.