Animatie

Animaties als promotie, wat is het voordeel?

Een animatie maken, of beter een animatie laten maken, kan je heel erg veel opleveren. Zo is het bewezen dat het het aantal verkopen en de conversie met ruim zestig procent kan laten stijgen. Ook blijkt dat liefst tussen de 64 en 85 procent van de website bezoekers geneigd is om eerder iets online te kopen als sprake is van een animatie. Daaruit blijkt dus dat een animatie je direct geld op kan leveren.

Zelfs een dure animatie kan achteraf een prima investering zijn

Of een animatie maken duur is? Dat is maar net wat je wilt en hoeveel het je op kan leveren.  Je kunt prima zelf een animatie maken met goedkope of zelfs gratis software, aan de andere kant kun je ook kiezen voor een professionele 3D animatie, gemaakt door een specialist. Wil je veel kijkers, schakel dan vooral een professional in. Bovendien kan zelfs een duurdere animatie goedkoop zijn als blijkt dat je er veel meer geld door gaat verdienen. En vergeet verder de zogenaamde indirecte effecten niet. Een mooie animatie zal veel gedeeld worden via de sociale media. Dat levert je snel meer naamsbekendheid op.

Hoe ingewikkelder een animatie is, hoe langer de productie duurt

Er bestaat niet zoal als een standaard animatie. Elke animatie is uniek. Daarom ook is de gemiddelde doorlooptijd moeilijk aan te geven. In de regel is een animatie tussen de drie en de acht weken klaar, als je een professional een animatie laat maken. Verder geldt de stelregel dat hoe ingewikkelder een animatie is, hoe langer het duurt om de animatie te maken.  Het is vooraf heel erg goed om precies in beeld te hebben hoe de animatie er uit moet komen te zien, wat het doel is van de video en wat je precies wilt vertellen. Dat verkort de totale ontwikkelingsduur van de animatie.

Speel zelf een rolletje in de animatie

Tip; wil je vooral het vertrouwen winnen van je klanten en laten zien wie er achter het bedrijf zit, speel dan zelf een rolletje in de video. Daarvoor is een anonieme animatie niet geschikt. Hoewel je er wellicht niet op zit te wachten, kan het heel erg goed zijn om zelf een rol in de animatie te spelen. Over animaties wordt nogal eens gezegd dat het een duur en ingewikkeld traject is, een traject dat ook nog eens veel tijd kost. Dat valt dus allemaal wel mee. De kosten kunnen inderdaad sterk uiteenlopen. Je kunt er zelf gratis een maken, je kunt echter ook zomaar 1500 euro per video betalen. Levert de animatie je echter veel geld op, dan is het alsnog een goedkope investering.

Ook te gebruiken als een effectieve personeelstraining

Animaties kunnen uiteenlopende doelen hebben. Je kunt met een animatie prima een nieuw product uitleggen om zo meer te verkopen. Je verhoogt de website conversies en je kunt animaties ook gebruiken als een manier om je personeel te trainen. Zo zie je maar hoe veelzijdig een animatie ingezet kan worden en hoe nuttig het kan zijn een animatie te laten maken door een professional.