helm

Wat is HJC?

HJC is een van de grootste helm fabrikanten ter wereld gevestigd in het noorden van Vietnam. De helmen zijn populair geworden doordat er in Vietnam een landelijke helmplicht ingevoerd is. Hierdoor is er besloten dat HJC (Hong Jin-Crown) een productie paradijs in Vietnam zou worden. HJC staat voor hoogwaardige helmen tegen een betaalbare prijs. 

Voordelen van een HJC helm

De helm is niet voor niets populair onder de motorrijders over de hele wereld. Om een idee te krijgen van de populariteit hebben wij de voordelen opgesomd.

  1. HJC heeft een uitgebreid en gevarieerd assortiment. Van een zwarte tot fluorescerende gele helm en in alle maten.
  2. HJC garandeert de hoogste kwaliteit. Dit kunnen ze doen omdat de helmen alleen bij hun in de fabriek worden gemaakt en ze dus het volledige proces in hun handen kunnen houden.
  3. De helmen worden allemaal getest. In de fabriek hebben ze een windtunnel waar ze met de helmen doorheen gaan. Zo voelt een expert meteen of de helm geschikt voor op de motor.
  4. Last but not least. Ze hebben een goede en interessante prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast hebben ze ook verschillende prijzen en helmen. Zo kan iedereen met zijn eigen budget een kwaliteits helm van HJC kopen.

Waar moet je naar kijken bij het uitzoeken van een HJC helm?

  1. Zoek het juiste pasvorm. Je helm moet goed aansluiten zonder drukpunten te voelen. Als je pasvorm niet goed zit krijg je last tijdens lange ritten.
  2. Goede ventilatie. Tijdens het rijden, lopen of stoppen moet je genoeg lucht in de helm binnenlaten. Vooral de opening van het kinstuk is belangrijk dat het groot genoeg is om de lucht die je uitademt vrij te laten.
  3. Vizieren zijn een belangrijk deel van de helm. Zorg er daarom voor dat deze goed zit en je er genoeg door kunt zien. Het makkelijkste is een vizier die omhoog en omlaag kan, zo kun je het vizier makkelijk schoon houden.
  4. Communicatietools. Dit is niet perse nodig om een veilige helm te hebben, maar wel om veiliger aan het verkeer mee te delen. Op het moment dat je op de motor iemand moet bellen kan dit, net als in de auto, veilig en handsfree. Pas wel op dat je niet te afgeleid raakt van het rijden terwijl je aan het bellen bent.
  5. De zonneklep is ook een belangrijke om op te letten. De zonneklep die glijdt over je normale vizier heen op het moment dat de zon schijnt. Hierdoor kun je niet verblindt worden door de zon.
  6. Een SHARP-beoordeling is een beoordeling over hoe goed de helm je zal beschermen tegen een ongeluk. Probeer altijd een helm te kopen met een vier of vijf sterren scoren. Met deze helm heb je de grootse kans dat je onbeschadigd van het ongeluk wegloopt. (Let op: Het is een tip en geen garantie!)