Warme sfeer in huis tijdens de wintermaanden

De winter is weer aangebroken en dus ook de tijd van kou en binnen zitten. Om iedere dag met een fijn gevoel thuis te komen geven wij 5 tips om je huis een warme sfeer te geven tijdens de wintermaanden!

Tip 1: Kleur

Je geeft de kamer al snel een bijzondere tint door de kleur op de muur. Ga je voor rustig of toch iets speelser? Naast de standaard kleuren is ook fotobehang erg in opkomst, kies bijvoorbeeld voor een mooi landschap afgebeeld op jouw wand.

Tip 2: Lekker knus

Zachte materialen zijn erg fijn en geven ook nog eens veel sfeer. Leg een paar kussens of plaids neer op de bank zodat je jezelf heerlijk kunt nestelen en het de hele avond lekker warm hebt. Toch even opstaan om naar de koelkast te lopen? Wat is er fijner dat een zacht vloerkleed onder je voeten, aanschaffen dus!

Tip 3: Niet in het donker

Met verlichting heb je veel invloed op een warm gevoel in huis. Hang wat mooie lampen boven de eettafel en in de woonkamer en zet wat staande lampen neer naast de leesstoel, zodat overal voldoende verlichting is. Nog niet genoeg sfeer? Kaarsen maken het helemaal af en zorgen voor erg veel gezelligheid. Zet ze verspreid neer op plankjes, de tafel en het aanrecht, maar vergeet ze niet allemaal uit te blazen wanneer je je bed in duikt.

Tip 4: Groene tinten

Planten en andere ‘groene tinten’ geven je huis veel sfeer. Kies bijvoorbeeld voor cactussen, bananenplanten of een olijfboom voor binnen. Erg gaaf is ook om één grote plant neer te zetten als blikvanger met hier omheen verschillende kleine plantjes.

Tip 5: Raambekleding

Raamdecoratie geeft je woning erg veel sfeer. Kant en klare gordijnen passen erg goed binnen deze periode, deze zijn volledig op maat gemaakt en hoeven dus alleen nog maar opgehangen te worden. Je kunt onder andere kiezen uit glasgordijnen, inbetween gordijnen of overgordijnen, waarin het verschil met name zit in de balans tussen de mate van privacy en lichtinval.

 

Hoe richt jij je woning in tijdens de wintermaanden?