leuk jaar

Zo wordt het een bijzonder leuk jaar

Gezondheid, niet de standaard “ik wens je een gezond jaar’ maar meer dan ooit zeer gemeend. Maar ik wens je ook meer samen met familie en vrienden. Ik wens je zelfs dat je vroeg op moet staan omdat je kinderen weer naar school gaan. Ik wens kantoordagen en in files staan. Ik wens je eigenlijk gewoon alles waarvan we het zo gewoon vonden maar waarvan afgelopen jaar bleek dat het speciaal was. Ook de dingen waarop we zo gemopperd hebben…

 

Dat wat je mist, daarvan weer je of je het fijn vond. Dus laten we van 2020 een leermoment maken en daar daarom de goede voornemens maar eens weglaten. Laten we er een bijzonder jaar van maken met plannen van maken.

 

Geef jezelf wat ruimte

Wat je je wel mag voornemen is dit jaar lief zijn voor jezelf. Maak het jezelf wat minder moeilijk. Relativeer. Na zo’n raar jaar is het beter wat relaxed met jezelf en anderen om te gaan. Zing, dans en geniet van het leven. Laat het korte lontje opbranden en start het jaar zonder. Tenslotte heeft het toch geen zin heeft je alles druk te maken als je niet weet wat er allemaal op je af gaat komen. En besef dat de ander er ook niks aan kan doen.

 

We weten helaas nog niet wanneer winkels en restaurants weer open gaan. We weten niet wanneer we meer mogen zoals elkaar zien of sporten. We weten niet wanneer er genoeg mensen ingeënt zijn en of dat ook helpt in de verwachtingen. Dus maak het je tot die dag zo comfortabel mogelijk. Begin ook (nog) niet aan strenge diëten of veel sporten. Kies voor een gezonde variant die je vol kunt houden. En start met een goed ritme, want dat geeft je rust en regelmaat.

 

En dat wat je gaat plannen, maak daar een feestje van. Koop bijvoorbeeld mooie fietstassen en ga er vaker met de fiets op uit om boodschappen te doen. Of om even een bosje bloemen voor jezelf te halen.

 

Plan reistassen die gebruikt gaan worden

Waar je ook blij van wordt, is het maken van vakantieplannen. Januari is natuurlijk de maand daarvoor en dat kan dit jaar net zo goed. Plan een weekend of dagje weg. Kijk ook wat je graag zou willen in het voorjaar of in de zomer. Maak een top vijf met wat jij graag wil maar blijf wel realistisch en flexibel. Door een lijstje met vakantiebestemmingen te maken is het makkelijker schakelen als er toch nog gebieden een negatief reisadvies behouden. Zo kun je plannen makkelijker bijstellen zonder in de stress te raken.

 

Plan vooral ook dagjes. Of dat winkelen is, een dagje fietsen wandelen of naar familie maakt niet uit. Eastpak rugzak mee en genieten maar. Even weg is altijd goed voor je en het is bewezen dat het niet uitmaakt of dat drie weken of een paar dagen is. Het gaat om de herinneringen. Iets dat we na dit jaar natuurlijk wel weten.

Van wens naar plan naar herinnering

2021 wordt dus het jaar van genieten. Van wensen omzetten naar plannen. Zodat we eind dit jaar heel veel nieuwe herinneringen hebben. Zit er al wat in je hoofd? Betrek je partner en kinderen dan wel bij je plannen. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of die plannen een boek schrijven zijn, een verbouwing of een vakantie. Vraag ook wat zij voor plannen hebben en betrek ze bij jouw wensen.

 

Verwen je zelf dit jaar af en toe met een cadeautje maar geef er ook weg. Want mooie dingen om van te genieten maken je blij. En die kunnen ook best praktisch zijn. Zoals een mooie Zebra tas voor je kroost bijvoorbeeld. Lekker praktisch want die kunnen ze gebruiken als vakantietas, logeertas of schooltas. Zo zit je altijd goed.